Naturmagasinet Vild Med Haven

Æblechips af havens æbler

Brug de mindre pæne æbler til æblechips – lavet i ovnen.

Jeg holder meget af æbler – både at plukke dem frisk fra træet – og efterfølgende bruge dem i forskellige sammenhæng. Ikke alle æbler er som bekendt lige pæne – og egnede til frugtskålen. Det gør ikke så meget, hvis det er til æblegrød eller most, men plettede, stødte æbler kan også fint bruges til hjemmelavede æblechips. Læs her hvordan.

Æblechips
Skær æblerne i tynde skiver og tør dem i ovnen. Drys evt. med kanelsukker.

Sådan gør du!

Ingredienser:
Æbler
Eventuelt kanel og salt eller kanelsukker.

Fremgangsmåde:
Vask og tør æblerne (Jeg bruger gerne 4 æbler).
Tænd ovnen på 100 grader (ikke varmluft).

Skær æblerne (med skræl) i tynde skiver (1-2 mm). Med et mandolinjern får du fine ensartede skiver, men en skarp kniv kan også klare det. Kærnehuset skal fjernes. Personligt synes jeg, at det er nemmest at fjerne det inden æblerne skæres i skiver.

Bag æbleskiverne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 1½ – 2 timer alt efter tykkelse på skiverne. Skiverne må ikke lægge ovenpå hinanden.

Dine æblechips kan opbevares i et glas.

Drys evt. med kanel og sukker

Personligt kan jeg godt lide æbler med lidt syrligt bid i, men mine børn synes ofte de bliver lidt for sure. Derfor drysser jeg nogle gange æbleskiverne med kanelsukker i stedet for kanel og salt. Det falder altid i god jord.

Artiklen har tidligere været bragt på NaturGuide.dk.

Lignende artikler

SENESTE FRA VILDMEDHAVEN.DK

Sæt redekasser op om efteråret

Det synes måske ikke umiddelbart logisk at sætte redekasser op om efteråret når yngletiden er om foråret. Der...

HAVENS DYRELIV