visitnature

Aurora-sommerfuglen – den smukke forårsbebuder

Lignende artikler

I dag har jeg haft besøg af ikke mindre end to smukke Aurora-sommerfugle i haven. Det var begge hanner, der med deres farvestrålende orange vingespidser bød velkommen i det dejlige vejr.

Aurora-hannen er let at kende med sine orange vingespidser.

Aurora-sommerfuglen er en rigtig forårsbebuder og særligt hannen er nem at genkende når den sidder med sine hvide og orange vinger slået ud. Undersiden er grønmarmoreret hos både hannen og hunnen. Oversiden på hendes vinger ligner hannens, men mangler dog de iøjnefaldende orange vingespidser.

Det er slet ikke så svært at lokke aurora-sommerfuglen til sin have. Det gælder blot om at have en del forårsblomster, men også nogle værtsplanter som den kan lægge sine æg på. Det gør den nemlig kun på bestemte planter som eksempelvis engkarse og løgkarse. Jeg har i min have ladet et stykke af plænen slå uslået. Det er et areal, der ofte er fugtigt og det er perfekt til f.eks. engkarse. På nogle engarealer står der masser af engkarse – og her kan man låne et par frø-skulper, der kan ligge i en skål og tørre. Frøene kan sås i en potte og prikles ud – eller drysses direkte på plænen, hvis den ikke er for tæt.

Aurora på engkarse, der er en af sommerfuglens foretrukne værtsplanter.

I haver kan Aurora også lægge æg på vild rucola/salatsennep og judaspenge.

Aurora flyver fra midt i april til ind i juni.

Du kan læse mere om Aurora sommerfuglen på Naturguide.dk: Aurora – den smukke forårsbebuder og her Aurora – morgenrødens gudinde.

ANNONCE

Flere artikler...

Historier fra haven

Den farvestrålende rhododendron-cikade.

Rhododendron-cikaden er umiskendelig med sin sorte ansigtsmaske og sine smukke farver. Foto: Pudding4brains, wikimedia. Så er det...

Hold øje med hvepsedronningen

I det tidlige forår vågner dronningehvepsen. Kun dronningen overlever vinteren. Hele hendes ophav og det gamle hvepsebo gik til grunde i efteråret....

Stærekasser mod stankelbenslarver

Stankelben er harmløse kæmpemyg, der ikke stikker. Deres larver kan derimod i nogle tilfælde gøre skade på planterødder.

Aurora-sommerfuglen – den smukke forårsbebuder

I dag har jeg haft besøg af ikke mindre end to smukke Aurora-sommerfugle i haven. Det var begge hanner, der med deres...
Annonce