Aurora-sommerfuglen – den smukke forårsbebuder
A

I dag har jeg haft besøg af ikke mindre end to smukke Aurora-sommerfugle i haven. Det var begge hanner, der med deres farvestrålende orange vingespidser bød velkommen i det dejlige vejr.

Aurora-hannen er let at kende med sine orange vingespidser.

En af mine favorit-sommerfugle

Aurora-sommerfuglen er en rigtig forårsbebuder og særligt hannen er nem at genkende når den sidder med sine hvide og orange vinger slået ud. Vi har mange, smukke sommerfugle, men forårets Aurora er nok en af mine favoritter. Undersiden er grønmarmoreret hos både hannen og hunnen. Oversiden på hendes vinger ligner hannens, men mangler dog de iøjnefaldende orange vingespidser.

Det er slet ikke så svært at lokke aurora-sommerfuglen til sin have. Det gælder blot om at have en del forårsblomster, men også nogle værtsplanter som den kan lægge sine æg på. Det gør den nemlig kun på bestemte planter som eksempelvis engkarse og løgkarse. Jeg har i min have ladet et stykke af plænen slå uslået. Det er et areal, der ofte er fugtigt og det er perfekt til f.eks. engkarse. På nogle engarealer står der masser af engkarse – og her kan man låne et par frø-skulper, der kan ligge i en skål og tørre. Frøene kan sås i en potte og prikles ud – eller drysses direkte på plænen, hvis den ikke er for tæt.

Aurora på engkarse, der er en af sommerfuglens foretrukne værtsplanter.

I haver kan Aurora også lægge æg på vild rucola/salatsennep og judaspenge.

Aurora flyver fra midt i april til ind i juni.

Du kan læse mere om Aurora sommerfuglen på Naturguide.dk: Aurora – den smukke forårsbebuder og her Aurora – morgenrødens gudinde.

Annonce
Annonce

Fik du læst?