Boganmeldelse: Haven på heden.
B

En have til inspiration.

Haven på heden af Knud Halskov er en anderledes havebog. Faktisk har jeg ikke læst en tilsvarende bog før, men det gør bestemt ikke bogen mindre interessant.

Ingelise og Knud Halskov har selv formet og designet deres usædvanlige have igennem 40 år med udgangspunktet i en stor brakmark. Bogen er bygget op omkring masser af inspirerende billeder taget gennem de mange år som det har taget at forme haven.

Opslag fra bogen. Her om sten i haven.

Det er ikke en bog kun om prydhaven eller en bog om den vilde have, men et frisk mix af begge dele i en have, hvor der er tænkt over detaljerne med plads til både prydplanter og naturen. Udover planter kommer bogen bl.a. også fint igennem haven på de forskellige årstider. Dertil kommer forslag til sten og vand i haven som jo bestemt kan være en fordel, hvis man gerne vil styrke biodiversiteten. Knud Halskov gør også op med den gængse friserede have, hvor vi fjerner de visne staudetoppe og blade for vinteren. Der er plads til hostaens nedvisnede blade. Haven dyrkes også uden brug af sprøjtegift og kunstgødning. Ingen grene, blade eller kvas køres på genbrugspladsen eller brændes, men omsættes i haven i kompost og kvashegn. Inspirerende!

De mange forskellige planter og træer, der findes i haven beskrives kort og benævnes med både danske og latinske navne og er fulgt op med en masse fine fotos som både imponerer og inspirerer. Bogen er nem at navigere rundt i med index forrest i bogen.

Selvom det er de færreste haveejere, der har mulighed for at komme i nærheden af en have af denne størrelse og omfang, så kan bogen bestemt inspirere. Både til de havefolk som går efter en varieret prydhave, men bogen har bestemt også mange elementer, der kan inspirere til en mere vild og mangfoldig have. Jeg har hygget mig med at læse bogen, der kan købes hos Saxo for 199 kr. (annoncelink til butik).

Haven på Heden af Knud Halskov. Trykværket 2020. 134 sider, hardback. Vejl. pris kr. 199.

Annonce
Annonce

Fik du læst?