Drop giften og kvit osten i musefælden
D

Musene søger mod huset i takt med at efteråret melder sig

Hvert efterår når vejret bliver koldere, bladene falder af træerne og gæssene trækker over himlen – så pusler det i garagen og langs murerne. Musene søger husly for vinteren – og gerne et logi med et godt menukort.
Det er dog ikke alle mus, der lader sig lokke af vores hjem. Spidsmus og markmus lader sig ikke friste, men det gør husmusen og halsbåndmusen derimod. Begge hører til i familien af ægte mus. Musene kan i princippet dukke op i alle typer huse, men det er de huse, der ligger tæt ved mark, skov, park eller store vildtvoksende haver som er mest udsatte. Blot en sprække på 7 mm giver musen adgang.
En undersøgelse viser, at omkring hver femte har haft problemer med mus i huset og for sommerhusejere gælder det hver tredje. Vores sommerhus er ingen undtagelse – og sidst vi var der fandt vi små visitkort i form af muselort i hjørnerne. Ikke så lækkert!

Jeg kan godt lige mus ude i naturen, men ikke indendørs! Så kommer musefælden frem med et lille stykke lokkende spegepølse!

Jeg bryder mig ikke om at bruge musegift, da det giver en række uheldige følgevirkninger – og måske dårlig lugt af en død mus, der ligger og rådner et sted. En god gammeldags musefælde er vejen frem hos mig. Og den virker stadig fint! Drop osten i musefælden! Ost kan da fange mus, ligesom brød og smør kan, men det er så langt fra det bedste lokkemiddel til musefælden. Brug i stedet spegepølse eller rosiner! Ost tørrer hurtigere ud og taber lugt og klæbeevne, mens musene er nødt til at hive ekstra meget i spegepølsebidder og godt fastklemte rosiner.

Artiklen er udgivet i samarbejde med NaturGuide.dk

Annonce
Annonce

Fik du læst?