visitnature

Efterårets skjulte natsommerfugle i haven

Lignende artikler

Sommerfugle i natten

De mørke timer er igen blevet flere end de lyse. Det er blevet efterår med køligere luft og tiltagende regn. Sommerfuglene har takket af for denne sæson – eller det vil sige ikke helt alligevel…Natsommerfuglene – natsværmerne, der i antal af arter langt overgår dagsommerfuglene, er stadig repræsenteret med adskillige arter. Vi ser dem blot ikke, da de ofte først er fremme efter mørkets frembrud.

Natsværmeren elletandmåler har flotte gulbrune høstfarver. Den kan findes i haver landet over i efteråret. Her på et birkeblad.

Forleden havde jeg dog en særlig oplevelse. Da jeg var ved at beskære nogle buske, stødte jeg på den fine, gule elle-tandmåler. Den kanariegule natsværmer har vinger, der i udpræget grad ligner et efterårsblad – og derved ret godt kamufleret i de rette omgivelser. Natsværmeren er almindelig over hele landet, men der er nok ikke mange havejere, der kender den.

Mange efterårssværmere

Elle-tandmåleren er langtfra den eneste natsommerfugl, der træffes om efteråret. Den fine løvfaldsmåler (Colotois pennaria) har også gyldne høstfarver – og kan træffes langt ind i november. Og så er der frostmålerne, der som navnet angiver, også flyver sent på året. Frostmålerne kommer ofte til mit køkkenvindue når mørket er faldet på. De tiltrækkes af lyset indefra – og sætter sig gerne på ruden.

ANNONCE Kopiér

Flere artikler...

ANNONCE
Annonce

Historier fra haven

Annonce

Annoncer