visitnature

Gem æbler til fuglene

Lignende artikler

Frasorterede æbler kan gemmes og give glæde til havens drosler

Hvert år kommer jeg forbi talrige æbletræer med masser af æbler med skønhedsfejl i en sådan grad at de ikke tilskønner til almindelig spisebrug. Friske nedfaldsæbler og æbler med lidt skurvpletter kan anvendes til mange formål – f.eks. æbleringe som jeg tidligere har skrevet om, men æblerne kan også gemmes til vinterens fugle.

Jeg har stor fornøjelse af dagligt, at kaste et par æbler ud i haven i vintertiden. Det er havens solsorte i særdeleshed glade for, men også tiltrækkende gæster som sjaggere spiser meget gerne æbler – og her et pletter, skurv og skønhedsfejl helt uden betydning.

De bedste af nedfaldsæblerne gemmer jeg til vinterbrug – til fodring af havens drosler. Her hjælper drengene til med at samle.

Sådan gemmes æblerne

Læg æblerne i en kasse. Jeg lægger gerne lidt halm i bunden – og adskiller gerne æble-lagene med et stykke pap eller blot halm. Fordelen ved at lagdele er at risikoen minimeres for at æblerne smitter hinanden med eventuelle sygdomme. Det er en god ide med jævne mellemrum at tjekke æblerne og frasortere æbler med råd og andre dårligdomme.

Opbevar æblerne køligt. Jeg har mine fugleæblekasser stående i børnenes legehus. Alternativt kan de opbevares i carporten.

Droslerne – ikke mindst solsorten, holder meget af æbler.

Featured foto: Liudmila Fadzeyeva, Dreamstime.com

ANNONCE

Flere artikler...

Historier fra haven

Den farvestrålende rhododendron-cikade.

Rhododendron-cikaden er umiskendelig med sin sorte ansigtsmaske og sine smukke farver. Foto: Pudding4brains, wikimedia. Så er det...

Hold øje med hvepsedronningen

I det tidlige forår vågner dronningehvepsen. Kun dronningen overlever vinteren. Hele hendes ophav og det gamle hvepsebo gik til grunde i efteråret....

Stærekasser mod stankelbenslarver

Stankelben er harmløse kæmpemyg, der ikke stikker. Deres larver kan derimod i nogle tilfælde gøre skade på planterødder.

Aurora-sommerfuglen – den smukke forårsbebuder

I dag har jeg haft besøg af ikke mindre end to smukke Aurora-sommerfugle i haven. Det var begge hanner, der med deres...
Annonce