VisitNature

Gem æbler til fuglene

Lignende artikler

Frasorterede æbler kan gemmes og give glæde til havens drosler

Hvert år kommer jeg forbi talrige æbletræer med masser af æbler med skønhedsfejl i en sådan grad at de ikke tilskønner til almindelig spisebrug. Friske nedfaldsæbler og æbler med lidt skurvpletter kan anvendes til mange formål – f.eks. æbleringe som jeg tidligere har skrevet om, men æblerne kan også gemmes til vinterens fugle.

Jeg har stor fornøjelse af dagligt, at kaste et par æbler ud i haven i vintertiden. Det er havens solsorte i særdeleshed glade for, men også tiltrækkende gæster som sjaggere spiser meget gerne æbler – og her et pletter, skurv og skønhedsfejl helt uden betydning.

De bedste af nedfaldsæblerne gemmer jeg til vinterbrug – til fodring af havens drosler. Her hjælper drengene til med at samle.

Sådan gemmes æblerne

Læg æblerne i en kasse. Jeg lægger gerne lidt halm i bunden – og adskiller gerne æble-lagene med et stykke pap eller blot halm. Fordelen ved at lagdele er at risikoen minimeres for at æblerne smitter hinanden med eventuelle sygdomme. Det er en god ide med jævne mellemrum at tjekke æblerne og frasortere æbler med råd og andre dårligdomme.

Opbevar æblerne køligt. Jeg har mine fugleæblekasser stående i børnenes legehus. Alternativt kan de opbevares i carporten.

Droslerne – ikke mindst solsorten, holder meget af æbler.

Featured foto: Liudmila Fadzeyeva, Dreamstime.com

ANNONCE

Flere artikler...

ANNONCE
Annonce

Historier fra haven

Så er stæren tilbage

Selvom kalenderen stadig siger februar og vinter, så fik jeg besøg af to stære her til morgen, der inspicerede en af havens...

5 tips til en vildere have!

Der er mange fordele ved en vild have. Særligt når man taler biodiversitet og mangfoldighed af arter gælder det, at jo...

Muldvarpen sover ikke vintersøvn

Muldvarpen er et løjerligt dyr. Den hører til insektæderne ligesom pindsvinet og spidsmusen selvom den oftest spiser regnorm.

Spurvehøgen – havens rovfugl nr. 1

Af og til har jeg haft en ugle på besøg i havens gamle træer. Her har der også siddet en musvåge i...
Annonce