visitnature

Genbrug af juletræet – pyntet med mejsekugler

Lignende artikler

Nu er lysene pillet af juletræet. Sidste år blev træet savet op i brændestykker, men i år har jeg flyttet det udenfor mit køkkenvindue.

Det er fyldt med liv! Musvitter, blåmejser, skovspurve – og en spætmejse er i øjeblikket på besøg. Årsagen er at det pensionerede juletræ har fået nyt pynt – hjemmelavede foderkugler!
At lave sine egne mejsekugler er ganske simpelt.

Juletræet genbruges som “fugletræ” i haven – pyntet med hjemmelavede mejsekugler.

Sådan laver du dine egne mejsekugler

Først smeltes noget fedtstof langsomt i en gryde. Jeg bruger gerne palmin, men andet kan sagtens bruges, eksempelvis svinefedt, solsikkemargarine eller lignende. Fedtet skal kun lige smeltes, så pas på det ikke bliver for varmt!

Ingredienser til dine egne foderkugler til havens mejser.
Fedtet smeltes i gryden. Pas på at det ikke bliver for varmt!

Når fedtet er smeltet blandes fuglefrøene i. Mejserne vil især gerne have solsikkefrø. Der skal meget fyld i. Ca. 4 gange så meget som fedt, men prøv dig frem.
Bruger man palmin kan man med fordel lade det smeltede palmin stå et par timer og stivne lidt inden frøene hældes i.
Når hele blandingen begynder at stivne formes der kugler i hånden.

Foderkuglerne formes i hånden.

Foderkuglerne kan hænges op ved at binde snor omkring – eller stikke ståltråd eller en pind igennem foderkuglerne, hvor snoren kan fastgøres.

Her får vi glæde at juletræet vinteren igennem…

ANNONCE

Flere artikler...

Historier fra haven

Den farvestrålende rhododendron-cikade.

Rhododendron-cikaden er umiskendelig med sin sorte ansigtsmaske og sine smukke farver. Foto: Pudding4brains, wikimedia. Så er det...

Hold øje med hvepsedronningen

I det tidlige forår vågner dronningehvepsen. Kun dronningen overlever vinteren. Hele hendes ophav og det gamle hvepsebo gik til grunde i efteråret....

Stærekasser mod stankelbenslarver

Stankelben er harmløse kæmpemyg, der ikke stikker. Deres larver kan derimod i nogle tilfælde gøre skade på planterødder.

Aurora-sommerfuglen – den smukke forårsbebuder

I dag har jeg haft besøg af ikke mindre end to smukke Aurora-sommerfugle i haven. Det var begge hanner, der med deres...
Annonce