Hang til hængekøje
H

Egentlig troede jeg at afslapning i havens hængekøje er hensat til lune sommerdage, men jeg har erfaret at også på gode, milde efterårsdage er det givende at ligge vuggende på langs – og lytte til livet omkring mig.

Dejligt at ligge og lytte til rødhalsen, der synger på en mild efterårsdag.

Jeg har ikke altid været en hængekøje-pige, men i de senere år synes jeg der har været fart på – mere end nogensinde. Både som mor til to drenge og som selvstændig, der skal have tingene til at fungere. At lægge sig ud i hængekøjen i haven for en stund når vejret og tiden er til det, er en befriende, skøn og afslappende oplevelse. Jeg har altid fundet ro og afslapning ved at gå i haven. Både når der skal tages fat, beskæres, plantes og vandes, men også når fødderne kan smækkes op i en god liggestol med en bog og en kop te – eller måske et godt glas vin.

Jeg har ikke kun glæde af min hængekøje om sommeren. Det er også dejligt at mærke haven på gode efterårsdage. Modellen her hedder “Bonaire”. den er håndlavet i primært Oeko-Tex® bomuld. Den er stærk (kapacitet 120 kg) og robust og holder også til at børnene tager en gyngetur.

Jeg tænker godt når jeg ligger i min hængekøje. Her får jeg gode ideer og tid til tanker, der kan være en mangelvare i en travl hverdag. I de senere år er min have blevet vildere, hvor naturen i stigende grad får lov at råde. Det har givet mere liv i haven – og mere tid til at nyde havens liv fra hængekøjen. Det pusler fra grendynger og stensætninger. Fuglene er aktive i træer og buske. Bier og svirrefluer summer omkring.

Jeg tænker godt når jeg ligger i min hængekøje.

Nem at flytte og hurtig at hænge op

Det gode ved hængekøjen er at den er mobil og nem at flytte ud og ind. Jeg har et par steder i haven, der er klargjort til hængekøjen, der blot klikkes fast med et par karabinhager. Jeg har et sted i skyggen under blodbøgen – og et sted i solen mellem et par birketræer. I efteråret har der været mange, fine dage – og på en måde forlænger det sommeren lidt at lægge sig ud med et varmt tæppe – selv i oktober og kigge op mellem træernes efterårsblade.

Jeg har et par faste hængekøje-steder i haven, der på forhånd er klargjort til ophæng. Så er det blot to klik med en karabinhage – og hængekøjen er klar til brug! Den er derfor nem at flytte rundt eller tage med ud og ind. Har man ingen træer i haven kan man få et praktisk stativ til hængekøjen, der f.eks. kan stå på terrassen.

Hængekøjer er mange ting

Hængekøjer er mange ting. De fås til friluftsliv med regnslag og myggenet. De fås i dobbelt-udgaver til 2 personer. De fås endda med isolering til vinterbrug med en såkaldt underquilt, der hænges under køjen. I haven ynder jeg med klassiske havehængekøje – stribet i hvid og lys blå. Den er smuk i haven – næsten som et møbel, der bidrager til at give haven atmosfære. Jeg har fået min hængekøje fra det hollandske firma Tropilex, der har den danske side haengekojebutik.dk. Den er håndlavet i Indien af Oeko-Tex® bomuld, robust og stærk – og alligevel til en overkommelig pris. Jeg har bemærket at Trobilex er et firma, der har fokus på både miljø, bæredygtighed og arbejdsforhold – og selv besøger de steder, hvor hængekøjerne fremstilles. Den del betyder også noget for mig. Tropilex kontaktede mig faktisk og vi aftalte at jeg skulle teste et par af deres hængekøjer (uden at jeg dog får provision af salget). Jeg kan i hvert fald ærligt sige at jeg er glad for min hængekøje, der sælges under navnet “Bonaire”. Du kan selv tjekke siden og de mange modeller på haengekojebutil.dk eller direkte på Tropilex.com. Firmaet donerer 1 % af salget til natur- og miljøbeskyttelse gennem organisationen 1% for the Planet.


Artiklen er markeret i kategorien “sponsoreret” da vi har modtaget produktet vederlagsfrit af producenten/butikken mod test og omtale. Vores mening er dog vores egen – og den gengives som altid uforbeholdent.

Annonce
Annonce

Fik du læst?