Tidlige forårsfornemmelser i haven
T

Fornemmelsen af forår har været her et stykke tid. De første sommerfugle er allerede på banen. Det samme gælder for både forårsblomster, salamanderne og hugormen.

Haven summer af liv.

Erantis er allerede i blomst i begyndelsen af februar. Vidste du at planten er fire år om at blomstre?

Vintergækker og erantis blomster flere steder og selv violerne er på vej. Ramsløgene er endnu små, men titter frem. Det samme gælder for både brændenælder og skvalderkål, så med mindre der kommer sne og frost her sidst på vinteren så er der udsigt til en lang pestosæson med førnævnte planter.

Frisk ramsløg-pesto på nybagt franskbrød. Livet er ikke det værste man har…

De første overvintrende sommerfugle er vågnet fra vinterdvale, men det er nu heller ikke meget vinter vi endnu har set. Endnu har jeg dog ikke set vores faste forårsgæst, postkassehugormen som hvert forår troligt dukker frem fra sit vinterhi for at sole sig og samle kræfter til turen til sit sommerresidens.

Musvitten er forårskåd – selv i februar og synger “musvit-musvit-musvit”.

På den ene side kribler det i fingrene for at komme i gang i haven, men på den anden side stoler jeg ikke helt på Kong Vinter. Han kan endnu komme på besøg så derfor kan det være godt at lade blade, kviste og grene mm ligge et stykke tid endnu. Skulle frosten kigge forbi vil der så stadigvæk være steder, hvor dyrene kan smutte hen og bedre holde varmen og de ivrige forårsplanter vil være lidt mere beskyttet med blade omkring sig. Jeg vil i stedet gå en tur i haven og nyde alle forårstegnene, imens musvitten holder mig med selskab med sin dejlige forårssang “musvit, musvit, musvit”. Hør den her i min artikel på NaturGuide.dk.

Annonce
Annonce

Fik du læst?