VisitNature

Haven emmer af forår her i starten af februar.

Lignende artikler

Fornemmelsen af forår har været her et stykke tid. De første sommerfugle er allerede på banen. Det samme gælder for både forårsblomster, salamanderne og hugormen.

Haven summer af liv.

Erantis er allerede i blomst i begyndelsen af februar. Vidste du at planten er fire år om at blomstre?

Vintergækker og erantis blomster flere steder og selv violerne er på vej. Ramsløgene er endnu små, men titter frem. Det samme gælder for både brændenælder og skvalderkål, så med mindre der kommer sne og frost her sidst på vinteren så er der udsigt til en lang pestosæson med førnævnte planter.

Frisk ramsløg-pesto på nybagt franskbrød. Livet er ikke det værste man har…

De første overvintrende sommerfugle er vågnet fra vinterdvale, men det er nu heller ikke meget vinter vi endnu har set. Endnu har jeg dog ikke set vores faste forårsgæst, postkassehugormen som hvert forår troligt dukker frem fra sit vinterhi for at sole sig og samle kræfter til turen til sit sommerresidens.

Musvitten er forårskåd – selv i februar og synger “musvit-musvit-musvit”.

På den ene side kribler det i fingrene for at komme i gang i haven, men på den anden side stoler jeg ikke helt på Kong Vinter. Han kan endnu komme på besøg så derfor kan det være godt at lade blade, kviste og grene mm ligge et stykke tid endnu. Skulle frosten kigge forbi vil der så stadigvæk være steder, hvor dyrene kan smutte hen og bedre holde varmen og de ivrige forårsplanter vil være lidt mere beskyttet med blade omkring sig. Jeg vil i stedet gå en tur i haven og nyde alle forårstegnene, imens musvitten holder mig med selskab med sin dejlige forårssang “musvit, musvit, musvit”. Hør den her i min artikel på NaturGuide.dk.

ANNONCE

Flere artikler...

ANNONCE
Annonce

Historier fra haven

Så er stæren tilbage

Selvom kalenderen stadig siger februar og vinter, så fik jeg besøg af to stære her til morgen, der inspicerede en af havens...

5 tips til en vildere have!

Der er mange fordele ved en vild have. Særligt når man taler biodiversitet og mangfoldighed af arter gælder det, at jo...

Muldvarpen sover ikke vintersøvn

Muldvarpen er et løjerligt dyr. Den hører til insektæderne ligesom pindsvinet og spidsmusen selvom den oftest spiser regnorm.

Spurvehøgen – havens rovfugl nr. 1

Af og til har jeg haft en ugle på besøg i havens gamle træer. Her har der også siddet en musvåge i...
Annonce