VisitNature

Hvid solsort i haven

Lignende artikler

Hvid solsort på æblerov

For nogle år siden havde jeg fornøjelsen af at opleve en hel særlig solsort i en have. Den var kridhvid som sne, men havde gult næb og naturligt farvede øjne. Der var således ikke tale om en albino, men en solsort med såkaldte leucistiske træk, hvilket vil sige hvor farvestoffet melanin mangler. Det sker ikke så sjældet at man i haven kan træffe en solsort med en hvid fjer, men en helt hvid solsort som denne ses sjældent.

En hvid solsort i en dansk have er et særsyn. Fuglen mangler farvestoffet melanin, der giver normale solsorte den sorte farve.

Den hvide solsort var på lige fod med sin normaltfarvede, sorte artsfæller optaget af at spise af havens nedfaldsæbler.

Alt andet lige, så lever hvide solsorte nok livet lidt farligere, da de er lettere at få øje på for rovfugle som spurvehøgen, medmindre at haven er hvid af sne. Ikke desto mindre var den hvide solsort en spændende oplevelse i haven – og et godt eksempel på at der fra naturens side også er plads til det uventede – også i vores haver.

Fænomenet er beskrevet mere udførligt på NaturGuide.dk, hvor du også kan læse om en tilsvarende hvid gråspurv.

ANNONCE

Flere artikler...

ANNONCE
Annonce

Historier fra haven

Så er stæren tilbage

Selvom kalenderen stadig siger februar og vinter, så fik jeg besøg af to stære her til morgen, der inspicerede en af havens...

5 tips til en vildere have!

Der er mange fordele ved en vild have. Særligt når man taler biodiversitet og mangfoldighed af arter gælder det, at jo...

Muldvarpen sover ikke vintersøvn

Muldvarpen er et løjerligt dyr. Den hører til insektæderne ligesom pindsvinet og spidsmusen selvom den oftest spiser regnorm.

Spurvehøgen – havens rovfugl nr. 1

Af og til har jeg haft en ugle på besøg i havens gamle træer. Her har der også siddet en musvåge i...
Annonce