Jordbær og solsorte-sang
J

En ung, forslugen solsort, der kun lige er flyttet hjemmefra reden.

Jeg holder rigtig meget af havens solsorte, men jeg holder også meget af mine jordbær. Jeg deler gerne med fuglene – til en vis grad. I hvert fald indtil forleden, da jeg opdagede at et par store solsorteunger mere eller mindre har taget fast ophold i jordbærbedet. Den går ikke! Nu har jeg anskaffet mig et fuglenet, der her i højsommeren skal beskytte mine jordbær. Skrubtudsen og de store løbebiller bidrager med at holde sneglene på afstand. Ellers lukker jeg kortvarigt hønsene ind i haven – indtil de også får øje på jordbærrene.

Et simpelt net, der virker

Nettet ser ud til at virke fint og holder fuglene på afstand. Fuglene bliver dog ikke helt snydt. Hver gang jeg plukker jordbær er der altid nogle, der har mærker – eller måske er lidt overmodne – eller jeg har plukket nogle, der viser sig at være grønne på den ene side. Dem smider jeg på græsplænen til fuglene. Bærrene forsvinder snart som dug for solen. Lidt betaling for solsortens smukke sang.

Et fuglenet, der beskytter bærrene koster heldigvis ikke en herregård. 8×8 meter koster ca. 60 kr. hos Plantetorvet.dk (annoncelink til tilbud).

Nu er mine jordbær pakket ind i net. Egentligt ret simpelt og billigt. Fuglenet kan købes på Plantetorvet.dk – ca. 60 kr. for 8×8 meter.
Annonce
Annonce

Fik du læst?