Lav en dekorativ dørkrans af blade
L

Om efteråret er der rigelige mængder af blade, der falder fra træerne i mange nuancer. Brug nogle af dem i en enkel, dekorativ blad-krans, der også sagtens kan laves med børn.

Hos mig er der til rigelighed blade i haven når træerne hvert efterår giver afkald på deres produktionsapparat – bladene, der formår at omdanne sollys til energi. Når efteråret rammer ind i november har jeg adskillige trillebørlæs af blade i haven. Hovedparten samler jeg i store bladdynger i baghaven til glæde for pindsvinet. En del får lov at blive liggende og fordeles af vinden til glæde for havens regnorme. Og så er der også lige et par gode håndfulde blade, der bliver til en nem og enkel bladkrans.

En simpel bladkrans af bøgeblade og egeblade.

Tag ud og samle en posefuld blade. Har du ikke en have med blade, så tag en tur i skoven, hvor udvalget er endnu større – også når det gælder efterårets spektrum af gyldne efterårsfarver.

Det kan være en god ide at brede bladene ud på nogle aviser og lade dem tørre lidt først inden kransen laves.

Det er uhyre simpelt. Tag et stykke tråd, ca. 60-70 cm, og stik bladene – en efter en, på tråden. Lav evt. en løkke i den ene ende af tråden, så bladene forbliver på.
Når tråden er fuld samles enderne i en rund krans. Klar til at hænge på døren.
Børn og børnebørn kan sagtens være med.

En efterårskrans af blade på hoveddøren.

Brug ikke for tynd en tråd, da kransen i så fald ikke kan holde den runde form. Jeg bruger gerne såkaldt bonzaitråd (annoncelink til butik), der i øvrigt fås i flere farver.


VildMedHaven.dk gør som altid opmærksom på at vi modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Annonce
Annonce

Fik du læst?