Marmelade af de sidste bær fra jordbærbedet
M

Nem marmelade af havens jordbær

Rigtig mange haveejere har jordbær som en fast del i deres have og jeg er ingen undtagelse. Dog har jeg endnu ikke fået udvidet jordbærsæsonen, så her finder man kun en af de tidlige sorter. Det betyder også, at når vi nærmere os slutningen af juli, lakker det mod enden når det kommer til friske, nyplukkede jordbær. Faktisk er mange af de sidste jordbær ikke helt så pæne mere, men så bliver de i stedet til en skøn jordbærmarmelade. Der findes sikkert ligeså mange opskrifter som der findes jordbærsorter, men her kommer en der både er lækker og nem. Skulle der snige sig lidt hindbær eller andre bær ind imellem jordbærrene gør det intet.

Hjemmelavet jordbærmarmelade fra sommerens sidste bær.

Ingredienser:

ca. 1 kg. jordbær (eller andre bær som hindbær, blåbær eller lign.)

ca. 400-500 g rørsukker (+ 1-2 spsk. ekstra til at blande sammen med melatin)

3 tsk. melatin (hvis man tilsætter lidt æble sammen med frugterne skal der mindre melatin i, da æbler indeholder en del stivelse).

Fremgangsmåde:

Bærene renses og de store skæres i mindre stykker. De koges i 5 – 10 min (tiden afhænger af hvor mange bær der er men de skal være møre). Herefter tilsættes sukker imens der røres i gryden. Kog videre i 3-5 min. Bland melatin med lidt sukker og hæld det i gryden. Rør det godt rundt og lad det derefter koge et par minutter ekstra. Det kan evt være nødvendigt at skumme marmeladen lidt. Hæld den varme marmelade på skoldede og renjorte glas og skrug låget på med det sammen.

Børnevenligt tip:

Hvis man har børn, der ikke bryder sig om “klumper” i marmeladen kan man let blende den inden den hældes på glas.

Annonce
Annonce

Fik du læst?