visitnature

Når egetræet bliver til æbletræ

Lignende artikler

Æbler på et stykke tråd lokker drosler i haven

Igen i år er der masser af nedfaldsæbler langs skov og hegn. I haven har jeg plukket og frasorteret de bedste æbler til spisebrug. 2. sortering er blevet til æblegrød, der nu ligger i fryseren i frostposer. De dårligste æbler har deres egen kategori – fugleæbler. Dem gemmer jeg også gerne – i hvertfald nogle af dem. De står i et par kasser i børnenes legehus, hvor især madæblerne holder sig godt. Henover efteråret og vinteren bruger jeg dem til at fodre fuglene med.
Sjaggerne er ankommet fra nord og spiser meget gerne nedfaldsæbler, men sidder også gerne i træerne og hakker løs på de tilbageværende æbler.

Sjaggeren er en af de drosler, der holder meget af æbler. Den ankommer på træk fra nord i oktober. Foto: Sandra Standbridge, Dreamstime.com.

På et tidspunkt fik jeg en ide med at sætte mine fugleæbler på et stykke tråd og hænge dem på træer og buske uden for mine vinduer. Det ser faktisk ganske dekorativt ud – og nu er egetræet, bøgetræet, sargentæble med flere blevet til deciderede æbletræer.

Æbler på et stykke tråd. En snor eller pind kan også bruges.

Jeg har nu solsorte og sjaggere lige udenfor vinduet. Det giver nogle rigtig fine naturoplevelser. Det er simpelt og dekorativ og tippet er hermed givet videre.

Flere artikler...

Historier fra haven

Farvel til plastik-net på foderkugler og mejsebolde

I årevis har vi - rundt omkring i Danmarks haver - hængt tusinder af foderkugler ud til fuglene. Næsten altid ophængt i...

Mildt efterår giver arrige oktoberhvepse

Normalt er det i sensommeren og det tidlige efterår at hvepse af familien Vespidae - de såkaldte gedehamse, kan genere os, men...

Hvem spiser mine roser?

Der er med tydelig tegn andre end mig, der kan lide mine roser. Der er igen spist af bladene!

Havens sommerfuglelarver.

Larver er ikke bare larver. De er ganske fascinerende når man først begynder at studere dem på nærmere hold og mange af...
Annonce