VisitNature

Når egetræet bliver til æbletræ

Lignende artikler

Æbler på et stykke tråd lokker drosler i haven

Igen i år er der masser af nedfaldsæbler langs skov og hegn. I haven har jeg plukket og frasorteret de bedste æbler til spisebrug. 2. sortering er blevet til æblegrød, der nu ligger i fryseren i frostposer. De dårligste æbler har deres egen kategori – fugleæbler. Dem gemmer jeg også gerne – i hvertfald nogle af dem. De står i et par kasser i børnenes legehus, hvor især madæblerne holder sig godt. Henover efteråret og vinteren bruger jeg dem til at fodre fuglene med.
Sjaggerne er ankommet fra nord og spiser meget gerne nedfaldsæbler, men sidder også gerne i træerne og hakker løs på de tilbageværende æbler.

Sjaggeren er en af de drosler, der holder meget af æbler. Den ankommer på træk fra nord i oktober. Foto: Sandra Standbridge, Dreamstime.com.

På et tidspunkt fik jeg en ide med at sætte mine fugleæbler på et stykke tråd og hænge dem på træer og buske uden for mine vinduer. Det ser faktisk ganske dekorativt ud – og nu er egetræet, bøgetræet, sargentæble med flere blevet til deciderede æbletræer.

Æbler på et stykke tråd. En snor eller pind kan også bruges.

Jeg har nu solsorte og sjaggere lige udenfor vinduet. Det giver nogle rigtig fine naturoplevelser. Det er simpelt og dekorativ og tippet er hermed givet videre.

ANNONCE

Flere artikler...

ANNONCE
Annonce

Historier fra haven

Så er stæren tilbage

Selvom kalenderen stadig siger februar og vinter, så fik jeg besøg af to stære her til morgen, der inspicerede en af havens...

5 tips til en vildere have!

Der er mange fordele ved en vild have. Særligt når man taler biodiversitet og mangfoldighed af arter gælder det, at jo...

Muldvarpen sover ikke vintersøvn

Muldvarpen er et løjerligt dyr. Den hører til insektæderne ligesom pindsvinet og spidsmusen selvom den oftest spiser regnorm.

Spurvehøgen – havens rovfugl nr. 1

Af og til har jeg haft en ugle på besøg i havens gamle træer. Her har der også siddet en musvåge i...
Annonce